10 RAONS

Per què treballar a la construcció?

FORMA’T

La formació del sector

Titulacions

Oferta formativa

Centres formatius

DRETS I OBLIGACIONS

El contracte laboral

El VII Conveni col·lectiu de la construcció recull els drets i obligacions dels treballadors del sector de la construcció.

  • Jornada laboral, horari i distribució dels torns
  • Classificació professional i salaris
  • Seguretat i riscos laborals
  • Drets i deures dels treballadors/es i de l’empresa
  • Tipus de contractes en el sector de la construcció
«És una professió en què mai es deixa d’aprendre, per això animo a qualsevol noi o noia que vulgui treballar-hi que ho faci, i que es formi perquè val la pena. Jo vaig cursar els estudis de CFGM d’Obres que vaig finalitzar l’any 2021.»
Adrià Alcaraz, Peó d’obra

«A mesura que avança el curs i vaig fent més pràctiques, més m’apassiona el sector. El que més valoro és que es tracta d’una feina en què has d’estar molt actiu i no fas sempre el mateix.»

Pau Costa, Estudiant de CFGM de Construcció

«Treballo en obres relacionades amb el patrimoni cultural que sovint estan vinculades a un edifici: pintures murals, escultures, portalades arquitectòniques, façanes. Són elements amb catalogació de Béns Culturals d’Interès Local (BCIL) i Béns Culturals d’Interès Nacional (BCIN).»

Nuri de Toro, Tècnica en conservació i restauració d'obres de patrimoni cultural

«Cada projecte és diferent als anteriors i és un enriquiment constant.
En el cas de la col·locació de pedra, seguim fent la feina com la feien antigament: amb maceta, escarpa i cap a la paret, és un trencaclosques en què cada pedra té el seu espai.»

Jordi Sañé, Picapedrer, restaurador i paleta
«És molt satisfactòria la sensació que et produeix rebre uns plànols i al cap d’un temps entregar una vivenda a una familia.»
Conchi Pérez, Més de 30 anys en el sector de la construcció

«Em vaig aficionar de ben jove a construir cases amb el joc dels Sims. Ara sóc cap d’obra en una empresa constructora i  la duresa dels inicis s’ha acabat convertint en una feina molt gratificant, en la que cada dia s’aprenen coses noves; no hi ha dos dies iguals i sempre es treballa en equip.»

Marta Cabanillas, Cap d'obra

«Vaig estudiar obres públiques, i porto 23 anys treballant al sector i m’hi vaig aficionar de ben petita, durant els viatges que feia amb els meus pares a Salamanca, perquè m’encuriosia veure com evolucionaven les carreteres, els ponts i la resta de construccions que veia pel camí. Els diria a les dones que s’hi vulguin dedicar que és una professió engrescadora, i que no tinguin por.»

Carmen Borrego, Coordinadora de seguretat i salut en obres

«La meva mare em deia que jo era feliç dibuixant i pintant i sóc arquitecta tècnica. Actualment crec que el sector demana molts professionals en tots els perfils»

Virginia Comas, Arquitecta tècnica