ELS PROFESSIONALS PARLEN

Testimonis de professionals

TESTIMONIS

Qui millor que els professionals per opinar

Em vaig aficionar de ben jove a construir cases amb el joc dels Sims. Ara sóc cap d’obra en una empresa constructora i  la duresa dels inicis s’ha acabat convertint en una feina molt gratificant, en la que cada dia s’aprenen coses noves; no hi ha dos dies iguals i sempre es treballa en equip.

Marta Cabanillas, Cap d’obra
Cada projecte és diferent als anteriors i és un enriquiment constant.
En el cas de la col·locació de pedra, seguim fent la feina com la feien antigament: amb maceta, escarpa i cap a la paret, és un trencaclosques en què cada pedra té el seu espai.
Jordi Sañé, Picapedrer, restaurador i paleta

“Treballo en obres relacionades amb el patrimoni cultural que sovint estan vinculades a un edifici: pintures murals, escultures, portalades arquitectòniques, façanes. Són elements amb catalogació de Béns Culturals d’Interès Local (BCIL) i Béns Culturals d’Interès Nacional (BCIN).”

Nuri de Toro, Tècnica en conservació i restauració d'obres de patrimoni cultural

“Vaig estudiar obres públiques, i porto 23 anys treballant al sector i m’hi vaig aficionar de ben petita, durant els viatges que feia amb els meus pares a Salamanca, perquè m’encuriosia veure com evolucionaven les carreteres, els ponts i la resta de construccions que veia pel camí. Els diria a les dones que s’hi vulguin dedicar que és una professió engrescadora, i que no tinguin por.”

Carmen Borrego, Coordinadora de seguretat i salut en obres

“A mesura que avança el curs i vaig fent més pràctiques, més m’apassiona el sector. El que més valoro és que es tracta d’una feina en què has d’estar molt actiu i no fas sempre el mateix.”

Pau Costa, Estudiant de CFGM de Construcció
“És una professió en què mai es deixa d’aprendre, per això animo a qualsevol noi o noia que vulgui treballar-hi que ho faci, i que es formi perquè val la pena. Jo vaig cursar els estudis de CFGM d’Obres que vaig finalitzar l’any 2021.”
Adrià Alcaraz, Peó d’obra
És molt satisfactòria la sensació que et produeix rebre uns plànols i al cap d’un temps entregar una vivenda a una familia.
Conchi Pérez, Més de 30 anys en el sector de la construcció

“La meva mare em deia que jo era feliç dibuixant i pintant i sóc arquitecta tècnica. Actualment crec que el sector demana molts professionals en tots els perfils”

Virginia Comas, Arquitecta tècnica